Restaurant Fred in Rotterdam viert haar tienjarig jubileum met een schitterende restyling. Het tweesterrenrestaurant van chef Fred Mustert heeft een nieuw warm eigentijds interieur gekregen met een aantal spraakmakende elementen waaronder de Winedome en een prachtige wijntafel waarover sommeliers Axel Rosier en Joey Lange graag vertellen.
Axel Rosier: ‘Doordat ons restaurant twee Michelinsterren heeft gekregen, willen we iedere avond presteren op Champions League niveau. Niet alleen de kwaliteit en de beleving moet van topniveau zijn maar we willen onze gasten ook iedere keer weer aangenaam verrassen op culinair niveau. De perfectie zit in de details en daarom richt Fred zijn volledige energie op zijn restaurant. Na tien jaar vonden we het tijd voor vernieuwing en het comfort van de gasten nog aangenamer te maken.’
Het resultaat is een warm eigentijds interieur waar rekening is gehouden met een coherente routing, nieuwe verlichting en prettige akoestiek. Joey Lange: ‘We hebben goed geluisterd naar de wensen van onze klanten en de ruimte geperfectioneerd. We hebben overal goed over nagedacht, alles getest en net zo lang overlegd dat er een concept uit kwam waar we allemaal happy mee zijn. Het is een hele frisse uitstraling met een enorm verschil in sfeer. Axel: ‘Onze
visie op gastronomie is eigentijds en toch een tikje Rotterdams. We werken met een goed geolied team en dingen aanvoelen is onze tweede natuur. Bij ons is het een sport om dingen te zien voordat een gast het doorheeft, een goede gastheer heeft vaak de ogen in zijn achterhoofd. Iedereen kent zijn taak, weet waar onze eisen liggen en als team hebben we een enorme klik, dat maakt het werk zo leuk.’
De entree is spectaculair met de ingebouwde en nu reukloze kaaswagen. In het restaurant zorgt de zachte wandbekleding met reliëf voor een rustige sfeer en de kunstobjecten voor Freds kenmerkende signatuur. Het pronkstuk van de zaak is natuurlijk de op maat gemaakte geklimatiseerde winedome, als het ware een droom van een inloopkast voor de wijnliefhebber, geplaatst tegenover de marmeren winetable. Dit gedeelte geeft een intieme sfeer en is uitnodigend als je bijvoorbeeld snel een klein gerechtje wilt eten tijdens de lunch.
Restaurant Fred is niet alleen tot in de details geperfectioneerd maar lijkt door twee Michelinsterren ook wel een volwassen metamorfose te zijn ondergaan. De sommeliers hebben de taken verdeeld, voeren een eigenzinnige wijnkaart en de verfijnde gerechten van Fred zijn oogstrelend en zinnenprikkelend. Joey Lange: ‘Dat klopt wel, we zijn gegroeid naar een totaal concept van culinair eten, beleving en service, alles moet kloppen. Er komen veel internationale gasten om onze tweesterren beleving mee te maken en de gerechten te proeven. Met name Amerikanen, Japanners en Chinezen komen speciaal in Rotterdam naar ons restaurant, ook in hun eentje. Daar ligt de uitdaging ook voor ons, iedere dag opnieuw het beste van ons signature geven.’ Axel: ‘Ik noem het toveren met een glimlach. De gasten zo in de watten leggen dat ze na afloop meteen voor de volgende keer reserveren of het aan hun vrienden doorvertellen.’ Axel Rosier grijnst. ‘Onze avond is pas perfect als de glimlach bij onze gasten aan het einde van de avond zichtbaar is. Verrassen, liefdevol en elegant de gasten een avond laten beleven zoals vaak hun verwachting is. Dan is onze missie geslaagd. We leggen de lat graag hoog, want culinair genieten bij Fred is echt een ontspannen avond uit!’
Honingerdijk 263-265
3063 AM Rotterdam
010 212 01 10